Nej TACK!!!

nej tack

Visste du att ett av världens största oljeföretag medvetet dumpat nästan 70 miljarder liter giftig olja i Amazonas?

I dagsläget finns det många hot mot Amazonas: utvinning av olja och gas, okontrollerad skogsskövling, boskapsuppfödning med mera som lämnat en våg av föroreningar efter sig.

För att kunna skydda regnskogen måste grunden vi står på vara rättigheter för regionens nästan 400 olika ursprungsfolk. Det är dessa människor som är beroende av regnskogen för sin fysiska och kulturella överlevnad och de har också varit dess förvaltare i årtusenden.

Ursprungsfolken har inte haft möjligheten att demokratiskt få framföra sina åsikter gällande förvaltningen av de naturresurser som finns i regnskogen. Det bästa sättet att stoppa skogsskövlingen är att erkänna ursprungsfolkens rätt att leva där de bor och att involvera dem i förvaltningen av regnskogen.

 
olja
 

Amazon Watch har ett långsiktigt partnerskap med ursprungsbefolkningar och miljöorganisationer. Vi ger stöd och utbildning i bland annat juridiska rättigheter, politisk opinionsbildning samt tillhandahåller viktig utrustning som datorer och videokameror. Internationellt ger vi möjligheter för ursprungsbefolkningar att få sina krav direkt till beslutsfattare och den globala allmänheten; från FN:s delegater till TV tittare till företagens styrelserum.

En regnskog som mår bra är en av jordens bästa försvar mot klimatförändringar!