Sluta finansiera förstörelsen av regnskogen

JPMorgan Chase och BlackRock finansierar förstörelsen av Amazonas och kränker urfolkens rättigheter. Vi kräver att deras VD slutar finansiera olja och gasproducenter som opererar i Amazonas.

stop

Att borra efter olja i Amazonas förstör urfolkssamhällen och det ekosystem som är mest viktigt när det gäller att undvika ett klimatkaos. Urfolkssamhällena vet om detta och kämpar aktivt mot dessa projekt. 

Företaget Geopark fick nyligen koncession (ett av en statsmakt meddelat tillstånd att bedriva en verksamhet eller näring) att leta efter olja på Achuar folkets territorier i den peruvianska Amazonas. Ett annat företag, Andes Petroleum, planerar att borra efter olja på Sápara folkets territorier i den ecuadorianska Amazonas.

Stöd deras kamp att skydda deras hem, och därmed skydda regnskogen.

Gå till vår engelskspråkiga kampanjsida och skriv på: