Soldater tillbaka i Ninas by

Amazon Watch Sveriges styrelseledamot och aktivist, Nina Gualinga, är höggravid när militären kommer tillbaka till Sarayacu i Ecuador.

Förra gången tog byns kvinnor deras kläder och vapen medan de sov. Nu kommer presidenten hota med undantagstillstånd.

nina

I P3 programmet Verkligheten kan du följa Nina Gualinga, 23, uppvuxen i Amazonas i Ecuador, pappa svensk och mamma kechwa. Hon reser världen runt för att berätta om hotet mot hennes eget folk och mot hela planeten.

Sen sist har konflikten mellan ursprungsbefolkningen och Ecuadors regering trappats upp rejält – och det ställs på sin spets i Ninas egen by. Och så har hon en liten nyfödd pojke i knäet! Hur gick det till när hon födde honom i byn dit man bara kan komma med kanot och flygplan? Och vad kommer han ha för framtid?

LYSSNA NEDAN.