Utmaningar

Trots många framgångar (läs om dessa här), så finns det många utmaningar inför 2019. Nedan kan du läsa om en av de mest aktuella utmaningarna vi står inför.

En sådan är att nyligen blev högerpopulisten Jair Bolsonaro president i Brasilien. Han har en enormt dålig kvinnosyn, har uttalat sig som stolt homofob och anser att det är synd att Brasilien inte lyckats utrota ”indianerna” lika effektivt som USA.  

Foto av: Greenpeace / Daniel Beltrá

Foto av: Greenpeace / Daniel Beltrá

Det finns en stor risk att det blir urfolken och Amazonas som drabbas värst av Bolsonaros politik. Han vill nämligen sätta stopp för miljöorganisationers aktiviteter i Brasilien och riva sönder de hinder som finns för att kunna skövla regnskogen. 

Bolsonaro gick till val på att förbättra Brasiliens haltande ekonomi genom att bland annat sälja ut regnskogen. Han vill skynda på skövlingen, öka jordbruksindustrin samt bygga ut vattenkraften i Amazonfloden. Alla dessa dåliga idéer får stora konsekvenser för vår planet men även för urfolken, han har lovat att de inte ska få ‘en enda centimeter’ ytterligare mark tillbaka.

jair
jair
jair
jair

Amazon Watch och alla allierade runt om i världen kommer nu att öka våra ansträngningar att skydda Amazonas och de urfolk som lever där. Vi kommer aldrig att ge upp.

Urfolken består bara av 4 % av alla människor på vår planet, men de skyddar 80 % av den biologiska mångfalden. Genom att stödja urfolken skyddar vi regnskogen.

Tack för att du stödjer vårt viktiga arbete. Det betyder enormt mycket.

aw