Ecuador låter Yasuní vara

En bra start på det nya året för Ecuador och urfolken i Yasuní.

Förra veckan tillkännagav Ecuadors energiminister, Carlos Pérez García, att - åtminstone för tillfället - kommer regeringen inte att försöka borra efter olja i de skyddade områdena av Yasuní National Park.

Detta är en viktig seger för vårt arbete att hålla fossila bränslen i marken. Beslutet fattades efter möte med urfolken, och speciellt de urfolkskvinnor som opponerat sig mot den planerade oljeborrningen i deras territorier. Med andra ord var det påtryckningar från det civila samhället som ledde till att Ecuadors regering backade på sitt beslut. Detta bådar gott för framtiden.

Det sker fortfarande utvinning i andra områden i ecuadoriska Amazonas, och vi kommer så klart - tillsammans med våra allierade - att fortsätta kämpa för att detta ska upphöra.

ecuador