Sacred Headwaters

Vi har precis varit på ett inspirerande möte med urfolksledare från hela västra Amazonas. Vi fick hopp och klarhet gällande planer att stoppa all förstörelse av regnskogen.

Foto: Neil Palmer (CIAT).

Foto: Neil Palmer (CIAT).

I årtionden har Amazon Watch stått sida vid sida med urfolkssamhällen i västra Amazonas för att kämpa mot olje- och gruvbolag och andra industriella projekt. Vi har haft många framgångar och våra allierade urfolksgrupper har alltid vetat att det finns ett ännu effektivare sätt att skydda en av de mest vitala regionerna på vår planet.

aw

Nu är deras vision om att föra samman alla urfolk, över alla gränser, för att återta territorier och sköta dem som deras förfäder skött dem i generationer, snart en verklighet. Vi är stolta att spela en roll i det som kallas The Amazon Sacred Headwaters Initiative.

Med ditt stöd kommer Amazon Watch att arbeta tillsammans med urfolken för att skydda över 60 miljoner hektar från industriell utvinning, samt stoppa de krafter som försöker skövla regnskogen längs Napo-Marañón flodens avrinningsområde.

För mer detaljerad information på Engelska läs gärna denna artikel:

Defending Rights, Building Unity, and Protecting the Amazon Sacred Headwaters