Bolsonaro + Trump = Sant

Nyligen besökte Brasiliens president Jair Bolsonaro Vita Huset och USAs president Donald Trump. Båda administrationer verkar för en politik som direkt riskerar urfolkens mänskliga rättigheter, både de urfolk som finns i Amazonas men även de som bor i Nord Amerika. Ett exempel på det senare är t ex det som hände i Standing Rock.

trump bolsonaro

Dessa två mäns politik är direkt skadlig för vår planet och eftersom de är mäktiga individer, som bestämmer över två länder som har mycket att säga till om i världspolitiken, kan det kännas omöjligt att förändra något.

Men värt att komma ihåg, när sådana tankar uppstår, är att även om det inte verkar så är både Brasilien och USA än så länge demokratier. Detta betyder att med rätt sorts ansträngningar utförda av engagerade och aktiva gräsrotsrörelser som är finansierade av vanliga människor i form av gåvor kan vi (och våra allierade runtomkring i världen) gör en enorm skillnad.