Amazonas i focus

Amazon Watch har internationellt nu släppt sin rapport om allt det viktiga arbete som utförts under förra året. Du kan ladda ned den nedan (den är på engelska):

amazonwatch.org/assets/files/2019-amazon-in-focus.pdf

Den svenska rapporten om Amazon Watch Sverige kommer ut snarast möjligt.

 
 

Det är mycket som sker just nu i Amazonas. På grund av Brasiliens nya president har den delen av Amazonas fått en hel del uppmärksamhet, men det finns även ökade hot i övriga länder vi är verksamma i (Peru, Ecuador och Colombia).

Amazonas är den mest artrika tropiska regnskogen som existerar. Den biologiska mångfalden är enorm. Vattenkondensering, avdunstning och transpiration över Amazonas är centrala drivkrafter för den globala atmosfärens cirkulation. Amazonas är enormt viktigt för vår planets ekosystem. 

Amazonas är även hem för ungefär 400 olika grupper av urfolk. Dessa människor är beroende av regnskogen för sin fysiska och kulturella överlevnad och de har varit dess förvaltare i årtusenden.  Genom att stödja urfolken skyddar vi regnskogen.

Tack för att du står bakom vårt arbete.