Nyheter

Amazonasbränderna - uppdatering

Bränderna härjar fortfarande i Amazonas trots att ett intensivare släckningsarbete har påbörjats. Den globala uppmärksamheten har gjort Amazonasbränderna till ett internationellt fenomen som skapat stort engagemang och debatt. Människor i hela världen har engagerat sig och demonstrerat på gator, torg och brasilianska ambassader. Världens regeringar har tvingats ta ställning till bränderna och Amazonas bevarande vilket gjort tragedin till även en politisk fråga. Amazon Watch har uttalat sig vid ett flertal tillfällen i media om bränderna, de bakomliggande orsakerna och det långsiktiga arbete som behövs för att förhindra framtida förstöring av regnskogen.

#PrayforAmazonia

Amazonas brinner och har gjort det i flera veckor, något som gått obemärkt förbi de flesta nyhetsbyråer i världen. Nu trendar hashtaggen #PrayforAmazonia på Twitter där folk försöker uppmärksamma det bisarra faktum att Amazonas brinner precis i detta nu. Användare är ursinniga på mediefrånvaron, Brasiliens presidents agerande och på det faktum att när Notre Dame brann stannade hela världen upp men nu när jordens lungor står i lågor reagerar ingen.

Nu finns vi i Sverige

Efter nästan 20 år av kämpande för att försvara både den biologiska och kulturella mångfalden i Amazonas så har vi nu äntligen öppnat vårt första kontor i Europa... i Sverige för att vara mer exakt.

Här är vårt främsta mål att samla in så mycket pengar vi bara kan till alla våra viktiga projekt i Amazonas och vi hoppas att Du kan vara med och hjälpa till.

Utöver att samla in pengar i Sverige kommer vi även att informera allmänheten om vad som faktiskt pågår i Amazonas, och vi kommer även att avslöja vilka svenska företag som bidrar till den fruktansvärda förstörelse som pågår just nu i Latin Amerika.

Hemsidan är fortfarande under produktion så du kan förvänta dig att det kommer finnas mycket mer information här inom den närmsta tiden. Alla filmer vi har lagt upp är på engelska, men vi arbetar med att få dem översatta, så vi hoppas du har överseende med detta.

Gilla gärna vår Facebook sida så att du kan hålla dig uppdaterad, samt dela den med dina vänner.

Tack så mycket för ditt engagemang!