Varför svarar vi inte?

Uppdaterat Jan 2024

Har du någon gång försökt ringa till oss och inte fått svar?

Ända sedan e-handelsföretaget Amazon.se startade i Sverige har det skapat enorma administrativa problem för oss.

Vår telefon ringer konstant, vilket är mycket tidskrävande.

Det är upprörda människor som behöver få kontakt med Amazon.se på grund av att deras order är felaktig, att de betalat för mycket eller att något paket inte kommit fram överhuvudtaget. Vi blir till och med utskällda för våra dåliga arbetsförhållanden eftersom de tror vi är Amazon.se.

Det är svårt att hitta ett kundtjänstnummer till Amazon.se eftersom det inte finns något. Istället ska man gå in via sin profil på deras hemsida och begära att bli uppringd.

Det borde vara enkelt att se att vi inte är samma som Amazon.se, men människor verkar inte vara tillräckligt uppmärksamma.

Ursäkta om det inte går att nå oss via telefon

Det är extremt frustrerande att den ringer konstant p.g.a. Amazon.se. Vi funderar på att helt stänga ned vårt nummer, vilket vi gjorde 2024. Självklart går det att nå oss utan problem på info@amazonwatch.se

Appropriering

Att företag tar namn och symboler är inget nytt, men något som det borde finnas regler för. Nedan är ett fåtal exempel (det finns många fler) där företag har koloniserat ett ord som urpsrungligen representerat något annat, men som nu associeras med ett företag.

E-handelsföretag

Amazonas regnskog representerar över hälften av världens återstående regnskogar och är den mest artrika tropiska regnskogen som existerar.

Bilmärke.

Det största kattdjuret på den amerikanska kontinenten och förekommer i de tropiska delarna av Nord-, Central- och Sydamerika, samt viktig spirituell symbol för många urfolk.

Foto: Karl-Olof Bergman

Jeep Cherokee.

Principal Chief Chuck Hoskin, Jr. of Cherokee Nation bad i år Jeep att sluta använda namnet Cherokee för deras bilar.

Frölunda HC, tidigare Västra Frölunda HC och Frölunda Indians, är en ishockeyklubb från Göteborg.

Hmm…

Uppdatering: Frölunda har bytt logga.