Amazon.com måste backa Amazonas

Amazon.com har kommit till Sverige och det har varit en hel del kritik redan. Både gällande deras enormt slarviga översättning av hemsidan till svenska, de höga priserna samt kritik mot de dåliga arbetsvillkor de är kända för. Men vad med Amazonas regnskog?

Amazon.com grundaren Jeff Bezos har uppenbarligen blivit inspirerad av den kraft och vitalitet som Amazonas har och därmed döpt sitt företag som han gjort, men att hylla något är inte samma sak som att skydda det. I takt med att Amazon.com aktierna stiger i taket fortsätter skövlingen av Amazonas att öka. Tanken att det enda Amazonas som finns kvar i framtiden är ett onlineföretag vore en mardröm!

Vi hoppas Amazon.com ska ställa sig bakom Amazonas och verka för att skydda vår planets biologiska mångfald. Med tanke på att Jeff Bezos kallar sina anställda för “Amazoner” så borde han dra sitt strå till stacken för de människor som är de riktiga Amazonerna: urfolken.

Vi har sedan en tid tillbaka försökt få så många människor som möjligt att nå fram till Amazon.com. Vi vill att företaget och dess ägare skriver under vår Pledge to Protect the Amazon Rainforest som ett första steg i rätt riktning. Gå gärna in på deras Facebook sida och klistra in följande länk: https://amazonwatch.org/take-action/pledge-to-protect-the-amazon-rainforest

Ungefär 60 % av den råolja som utvinns i Amazonas hamnar i USA för att fungera som bränsle för företag med stora transporter däribland Amazon.com. Företaget skickar miljontals paket runtomkring i världen varje dag. Om Amazon.com verkligen vill hylla Amazonas som de tagit sitt namn från tycker vi att de ska stödja kampen att försvara regnskogen. De har definitivt ekonomin att göra det.

amazon