Ett hoppfullt meddelande från framtiden

Ett hoppfullt meddelande från framtiden

Vår planet brinner och vi kan inte andas. Från den kriminella mordbrand som härjar i Amazonas regnskog för vinst, till de bränder som rasar på USA:s västkust till följd av eskalerande klimatkaos. Vår planet och vårt samhälle är under attack. Röken har förvandlat våra dagar till nätter, mitt i en pandemi som attackerar kroppens andningsorgan.

Det finns inga isolerade incidenter, det är symptom på trasiga system som upprätthåller förstörelsen av miljön. Vinst värderas högre än människor och möjliggör systematisk rasism. 

Vi står slöt samman med The Leap, The Intercept, rörelsen för Black Lives och ett antal andra organisationer för att visa en kort animerad film med ett meddelande om hopp. 

Meddelande från framtiden II: Åren av läkning vågar drömma om en framtid där 2020 är en historisk vändpunkt. Där lärdomarna från pandemin COVID -19 och globala uppror mot rasism driver oss människor att bygga ett bättre samhälle där ingen offras och alla är lika viktiga. 

Den framtiden inkluderar erkännandet och respekten för urfolksledda lösningar och ett fullt skydd för Amazonas. Filmen framhäver arbetet som måste göras för att uppnå visionen.  

“#LANDBACK -programmet påbörjade den historiska processen av att återlämna delar av den stulna marken till urfolkens jurisdiktion. Under processen blev vi påminda om vikten av att ta hand om jorden, där omhändertagande av varandra är grunden.”

Vi måste förena våra engagemang för att skydda Amazonas, försvara urfolken och kräva klimaträttvisa.

Se och dela detta hoppfulla meddelande!