Hållbar konsumtion - Handla på Paradiset

Som individer har vi stor makt att påverka hur vår planet, och dess mest utsatta medborgare, behandlas genom att göra aktiva val när vi konsumerar. De flesta vet att västvärldens konsumtion är en av de drivande faktorerna bakom miljöförstöring och klimatpåverkan, men det kan vara svårt att veta vilka varor eller företag som faktiskt bidrar till en hållbar konsumtion och produktionskedja. Därför vill vi lyfta Paradiset; en matbutik med hållbara produkter.

Paradiset logo.jpg

Paradiset markerade stenhårt mot Bolsonaro redan i början av juni när de påbörjade en bojkott av deras produkter på grund av den rekordartade skövlingen av regnskogen och användningen av farliga bekämpningsmedel.

Bojkotten fick stor uppmärksamhet i media och Brasiliens ambassad vädjade i ett öppet brev till Paradiset att den skulle avslutas med motiveringen att Brasilien faktiskt inte är sämst i världen när det gäller bekämpningsmedel.

Läs Paradisets grundare Johannes Cullbergs briljanta svar här bredvid.

Klicka på brevet för större.

Paradiset har fyra butiker i Stockholmsområdet och även en webbhandel. Paradiset har gjort jobbet åt dig som konsument, så du vet att varorna är naturliga och hållbara. De jobbar efter sin ”Svarta Lista” och utesluter produkter i sitt sortiment som innehåller vissa tillsatser eller ingredienser, exempelvis palmojla, som helt enkelt inte hör hemma i maten eller har för stor miljöpåverkan.

Paradiset meddelar att om du blir en stamgäst så får 10% på ditt första besök. Dessutom får du 1 000 välkomstpoäng (dvs en bonuscheck) som en extra gåva om de hör av sig till info@paradiset.com (dessa poäng måste läggas på manuellt).

Vi hoppas att du som konsument inspireras till att göra bättre val i vardagen!

Besök: www.paradiset.com