#AmazonCeaseFire - Agera för Amazonas

Som svar på den förvärrade krisen uppmanar Amazon Watch till ett eldupphör i Amazonas, #AmazonCeaseFire, genom en omfattande kampanj bestående av kommunikation, påverkansarbete och direkt humanitärt stöd, i samarbete med en koalition av brasilianska och globala allierade.

Foto: Bruno Kelly / Amazonia Real

Foto: Bruno Kelly / Amazonia Real

Vi riktar rampljuset mot de verkliga pådrivarna av dagens kris – från politisk brottslighet till marknadsmedskyldighet – samtidigt som vi riktar effektiv aktivism mot de värsta aktörerna. En sådan aktör är BlackRock, världens största kapitalförvaltare, som spelar en vital roll i det finansiella stödet till industrierna som ligger bakom bränderna i Amazonas.

Upptäckter i vår kommande rapport, Complicity in Destruction III, demonstrerar varför ett skifte i policy och praxis hos finansjättar så som BlackRock är en strategisk möjlighet att motarbeta det vårdslösa beteendet hos Brasiliens lantbruksnäring och gruvsektor, samt deras globala företagsmedbrottslingar. Nödsituationen för regnskogen och dess folk – och framtiden för vårt klimat – kräver omedelbar och effektiv aktion.

Kampen försvåras av Covid-19, som oproportionerligt påverkat Brasiliens urfolk, och bränderna som nu hotar att förorena luften för miljoner människor i Amazonasområdet. Brasiliens president, Bolsonaro, har visat minimalt intresse för urfolkens välbefinnande och överlevnad, men hans veton gällande stöd till urfolken blev nyligen upphävda av landets kongress, något som är en stor vinst för urfolksrörelsen.

I väntan på statligt stöd har och fortsätter Amazon Watch att bistå hotade brasilianska samhällen med betydande volymer av direktstöd via vår Amazon Defenders Fund. Med våra partners vid rodret av dessa snabba nödstödsprojekt kommer dessa bidrag inte bara att rädda liv, utan också hjälpa urfolk att etablera omfattande vårdlösningar som så desperat behövs för att stävja Covid-19.

Foto: Victor Moriyama / Greenpeace

Foto: Victor Moriyama / Greenpeace

Vår kampanj #AmazonCeaseFire bidrar ultimat till den globala och lokala rörelsen som kämpar mot förstörelsecykeln och våld i brasilianska Amazonas. Tillsammans med våra allierade strävar vi efter en systemförändring genom att ställa krav på politiskt och företagsmässigt ansvarstagande. För att möta våra ambitioner behöver vi en övertygande rörelse. Vi behöver din hjälp för att uppnå förändring. Denna vecka är en global Week of Action för att stoppa Big Business of Burning Forests, för att pressa världens företag och finansiärer att sluta tjäna på Amazonas förstörelse – innan det är för sent.

Säg till storföretagen att sluta förstöra Amazonas! Skriv under här: End Big Business of Burning