Nu öppnar Gåvoshopen!

Välkommen att handla urfolkshantverk och andra produkter för att stödja vår verksamhet!

I Achuar-kollektionen hittar du unika örhängen gjorda av urfolken själva med material från regnskogen, så som hållbart tillverkade träpärlor av Tagua [tog-wa] som är gjorda av nötter från sydamerikanska regnskogspalmer. Tagua kallas ofta vegetabiliskt elfenben på grund av dess färg och hårdhet när den torkas. Taguanötter har också använts i årtionden för att göra knappar och dominobrickor. Tagua fungerar bra som en miljövänlig ersättning för elfenben och kan göras till vackra snidade figurer. Varje pärla har ett unikt utseende som vid närmare titt avslöjar en vacker ådring.

Ormosia coccinea är en växt som växer i hela sydöstra Nordamerika och hela Sydamerika. Den producerar vackra röda frön med en svart fläck som täcker en tredjedel av dess yta. Dessa frön används för smycken och andra dekorativa ändamål. Fröna är giftiga om de äts.


Huayruro-frön är en symbol för det urspung allt kommer ifrån. De ger positiv energi, lycka, fertilitet och ska även avvärja negativ energi.

Dessa örhängen är tillverkade av Achuar-folket som bor på gränsen mellan Peru och Ecuador. Detta är ett område som rymmer störst biologisk mångfald. Idag är Achuar-folkets traditionella levnadssätt och överlevnad hotade av internationella oljebolags jakt på olja.

Efter många år av motstånd vann Achuar-folket en stor seger i kampen om att försvara sina rättigheter och sitt territorium mot oljeföretaget Talisman Energy, men kampen är inte över. Nya oljeblock och skadliga exploateringsprojekt utgör ett fortsatt hot mot Achuar-folkets levnadssätt och regnskogen de är beroende av för sin överlevnad.

Vi är stolta över att fortsätta stödja Achuar-folket i att försvara regnskogen. 

Genom att köpa dessa örhängen bidrar du till Achuar-folket och alla andra urfolk vi stödjer i deras kamp att försvara vår planets biologiska mångfald.