Vi söker praktikanter!

Vill du lära dig om hur Amazonas urfolk kan rädda klimatet? Vill du arbeta med frågor som främjar mänskliga rättigheter och en hållbar framtid? Är du intresserad av kommunikation, påverkansarbete och givarservice? Då ska du söka praktik hos Amazon Watch Sverige!

Vi söker nu praktikanter för hösten 2021 och erbjuder praktikplatser inom ramen för högskoleutbildning. Som praktikant hos oss får du arbeta med stora frågor både nationellt och internationellt tillsammans med ett engagerat team i Stockholm.

Amazon watch sverige söker praktikanter.png

Amazon Watch är en ideell organisation som grundades 1996 i syfte att skydda regnskogen och främja rättigheterna för urfolken som lever där. I Sverige har organisationen varit verksam sedan 2014. Amazon Watch har ett långsiktigt partnerskap med urfolk och miljöorganisationer. Vi stödjer  urfolkens kamp lokalt på plats med material, kunskap, advokater, resor och allt de behöver för att kämpa mot multinationella företag och regeringar som bedriver industriell utvinning i Amazonas.

Internationellt ger vi möjligheter för urfolk att få sina krav direkt till beslutsfattare och den globala allmänheten; från FN:s delegater och TV tittare till företagens styrelserum. Vi arbetar även med konsumentinformation, och agerar som vittne åt de brott mot mänskliga rättigheter urfolk drabbas av runt omkring i världen.

Vi söker dig som brinner för mänskliga rättigheter och klimat, och som är uppskattar varierande arbetsuppgifter i ett tidvisst högt tempo. Du är bekväm med att både arbeta självständigt och tillsammans med andra på flera olika projekt samtidigt. Vi strävar efter att utforma praktiken efter dina kunskaper och intressen.

För bästa passform ser vi gärna att du uppfyller följande kriterier 

  • Pågående högskoleutbildning inom för praktikplatsen relevant område (ex. juridik, mänskliga rättigheter, statsvetenskap, global utveckling, ekologi, hållbarhetsstudier)

  • Goda kunskaper i svenska och engelska (kunskaper i spanska eller portugisiska är meriterande)

  • Intresse för kommunikation och sociala medier

  • Kapacitet att förmedla komplex information till en bredare massa

Ansök genom att skicka CV och personligt brev till info@amazonwatch.se

Vi ser fram emot din ansökan!