Verksamhetsrapport för 2021

Foto: Kreta Kainkang/Eric Marky/Midia India

Amazonas regnskog står inför en brytningspunkt vid vilken förstörelsen av ekosystemet är oåterkalleligt. Den senaste rapporten från FN:s mellanstatliga klimatpanel (IPCC) är tydlig: det finns ingen tid kvar för att undvika en ekologisk katastrof.

Amazon Watch arbetar ihärdigt för att undvika tippningspunkten. Vi bygger och stärker rörelsen som ökar pressen på finansinstitut. Det är finansinstituten som finansierar och investerar i företag som sysslar med utvinning av fossila bränslen, kränkningar av urfolks rättigheter och avskogning i Amazonas och runt om i världen. Vi uppmanar våra partners och supportrar att tillsammans med oss använda alla tillgängliga resurser för detta ändamål.

Under 2021 har vi både lokalt och internationellt ökat vårt globala påverkansarbete, vår kommunikation och även expanderat vårt internationella team av fältarbetare runt om i Amazonas. Denna lokala närvaro innebär en dramatisk ökning av Amazon Watchs kapacitet att förstärka urfolkens röster och lösningar. Vi har sett betydande förändringar inom finanssektorn som ett resultat av vårt påverkansarbete, och har stöttat partners i Amazonas genom flera extrema kriser, såsom Covid-19, bränder och översvämningar.

Läs verksamhetsrapporten här: https://www.amazonwatch.se/2021